Startweek GZ 2019

De eerste week van januari vindt de startweek van de gz-opleiding plaats. In deze week staat kennismaking met elkaar en met de opleiding centraal. Inspirerende docenten verzorgen de eerste bijeenkomsten van de opleiding. Traditiegetrouw zal ook deze week weer afgesloten worden met een voorstelling, alleen toegankelijk voor de nieuwe gz-cursisten.

Dit jaar zal er een bijzondere voorstelling plaatsvinden met de naam Emma wil leven van het toneelgezelschap Solo stories. Deze solovoorstelling is gebaseerd op de indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius. De voorstelling zal 80 minuten duren en belooft heel wat.

Emma wil leven

Emma is slim, sportief, grappig… en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest. En dat terwijl Emma wil leven…

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’ en ‘Ma’.