Nieuws

De Terugblik | Theory of Mind & Seminar Neuropsychotherapie

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: De eendaagse cursus Theory of Mind op 15 oktober en op 14 december seminar Neuropsychotherapie met thema Angst bij hersenaandoeningen .

Een interview met pt-hoofdopleider Elisa van Ee

Hoe kun je leren leven met datgene wat op je pad komt? Waar ligt de grens tussen lot en verantwoordelijkheid? Dr. mr. Elisa van Ee, hoofdopleider psychotherapie en onderzoeker verbonden aan het RadboudCSW, werd gegrepen door de mogelijkheden van wetenschappelijk onderzoek bij de behandeling van gezinnen die zijn geconfronteerd met oorlog en geweld. Het leidde tot een promotieonderzoek en de aansluitende ontwikkeling van een onderzoekslijn.

Door: Merel van Ommen
 

“We moeten leven lang leren nu echt in het stelsel verankeren.”

Een interview met prof.dr. Henriëtte Maassen van den Brink, scheidend voorzitter van de Onderwijsraad
 

Nieuwe leeromgeving Brightspace

De Radboud Universiteit (RU) is dit jaar overgestapt naar een nieuwe elektronische leeromgeving: Brightspace. Het RadboudCSW mag óók profiteren van dit mooie, moderne systeem met strak design.
 

voorbeeldpagina van Brightspace

RadboudCSW Innovatiefonds winnaars 2018 leggen winnende ideeën uit op film

Ook dit jaar heeft het RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar gesteld voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en de twee winnaars zijn afgelopen juli in de nieuwsbrief bekendgemaakt (zie https://www.rcsw.nl/nieuws/2423). Nu stellen zij zich voor in een filmpje. Bekijk de filmpjes hieronder.

VR voor afname seksueel overschrijdend gedrag

Huisfilosoof Jan Bransen Column #7 Ga niet studeren. Behalve als je écht wil.

Onder de noemer WO in Actie uiten universitair docenten hun grieven. Maar volgens RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schuilt de oplossing voor een te hoge werkdruk en ongemotiveerde studenten niet in meer geld.     


Door: JAN BRANSEN

Beeld: DUNCAN DE FEY

De Terugblik | ECHA Terugkomdag & Opening Seminars RITHA Malta en RITHA Kroatië

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: De ECHA Teugkomdag en de Opening Seminars van RITHA Malta en RITHA Kroatië.

Hoofdopleider Lianne Hoogeveen wint Mensa Fonds Award 2018

Ontwikkelingspsycholoog dr. Lianne Hoogeveen, werkzaam als hoofdopleider van de opleiding tot Specialist Hoogbegaafdheid (ECHA) en RadboudCSW International Training on High Ability (RITHA) bij het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, heeft de prestigieuze Mensa Fonds Award 2018 gewonnen. Op zaterdag 17 november ontving ze de prijs voor haar uitzonderlijke onderwijsprestaties.

19 november 2018

Pagina's