Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

Postmaster Gedragsveranderaar vliegend van start

Op vrijdag 17 november vond de allereerste onderwijsbijeenkomst plaats van de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar in Conferentiecentrum Soeterbeeck. Ruim twintig professionals - afkomstig uit zowel de non-profit en commerciële sector - beoordeelden de seminar van docenten prof. Rick van Baaren en dr. Matthijs van Leeuwen met een 4.7 uit 5!

Beeld: MARJOLEIN VAN DIEJEN

Week van de werkstress...wat deed jij eraan?

Werkstress is een belangrijke oorzaak van verzuim en uitval. Teveel stress kan leiden tot een burn-out. Tijdens de landelijke Week van de Werkstress (13 t/m 16 november) werd er aandacht besteed aan het bespreekbaar maken van stress op de werkvloer. RadboudCSW wil bijdragen, en is gestart met de cursus Mindfulness voor psychologen

ADHD-toponderzoeker Mary Solanto komt naar Nederland!

Naar aanleiding van haar RadboudCSW alumnilezing op dinsdag 28 november 2017 verzorgt de internationaal toponderzoeker en klinisch psycholoog prof. dr. Mary V. Solanto een vierdaagse masterclass over ADHD bij volwassenen.

Beeld: MARY SOLANTO

Volgens docent Michiel Linssen maken 'supershrinks' het verschil

Afgelopen week plaatste docent van de RadboudCSW cursus Kortdurend en persoonlijk behandelen Michiel Linssen een artikel over 'supershrinks' op LinkedIn. Zijn artikel 'Het verschil maken' ging 'viral'.  

De Terugblik: Donders ontmoet Onderwijs, nieuwe docentenkamer & ECHA-terugkomdag

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: Donders ontmoet Onderwijs 2017, de opening van de nieuwe docentenkamer en de ECHA-terugkomdag. 
 
Beeld: MARJOLEIN VAN DIEJEN

Congres Donders ontmoet Onderwijs 2017

Donders ontmoet Onderwijs 2017

Eerste Hulp Bij Onderwijsvernieuwing | Vlog #1

RadboudCSW-onderwijsvernieuwers Lonneke Luycks en Annelies Jekel geven iedere nieuwsbrief praktische tips om onderwijs efficienter, effectiever én leuker te maken. In deze eerste vlog stellen zij zich voor.  

Opleiden in deemoed: een gesprek met Cecile Exterkate

Cecile Exterkate is bestuurder van Pro Persona en lid van het bestuur van de SPON, verantwoordelijk voor de BIG-opleidingen die binnen het RadboudCSW georganiseerd worden. RadboudCSW huisfilosoof Jan Bransen spreekt haar over de toekomst van de geestelijke gezondheidzorg en de rol die daarin door de post-academische opleiding gespeeld kan worden. 

Privacy heeft prioriteit voor RadboudCSW

Het RadboudCSW is zich er van bewust dat bezoekers van onze website, cliënten, cursisten en andere betrokkenen vertrouwen stelt in ons als het gaat om privacy. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy en persoonsgegevens te beschermen. Inmiddels hebben we een tekst op onze website geplaatst met daarin onze algemene uitgangspunten in een privacy statement.

In de Media: nationale en internationale aandacht voor RadboudCSW-ers

Het onderzoek van ECHA-docenten Sven Mathijssen en Lianne Hoogeveen was afgelopen maand nieuws in nationale én internationale media. Jeugdpsychiater en docent 'Angst- en Stemmingsstoornissen' Jet Roobol laat in de Volkskrant haar licht schijnen op mogelijke oorzaken voor falen van jeugdpsychiatrie in Nederland. RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schrijft een bevlogen opiniestuk in onderwijsmagazine Van 12 tot 18

Pagina's