Nieuws

In de Media: nationale en internationale aandacht voor RadboudCSW-ers

Het onderzoek van ECHA-docenten Sven Mathijssen en Lianne Hoogeveen was afgelopen maand nieuws in nationale én internationale media. Jeugdpsychiater en docent 'Angst- en Stemmingsstoornissen' Jet Roobol laat in de Volkskrant haar licht schijnen op mogelijke oorzaken voor falen van jeugdpsychiatrie in Nederland. RadboudCSW-huisfilosoof Jan Bransen schrijft een bevlogen opiniestuk in onderwijsmagazine Van 12 tot 18

Johan Karremans: "In interactie met cliënten is het belangrijk om ‘aanwezig’ te zijn”

Dr. Johan Karremans is een van de gepromoveerde en gecertificeerde docenten van de training 'Mindfulness voor psychologen', die dit jaar voor het eerst bij het RadboudCSW start. Karremans: "Psychologen weten veel van de menselijke psyche, maar dat maakt hen niet per se minder gevoelig voor alledaagse stress — op het werk en in het privéleven."

Interview: SANNE RAVEN

Dit is de eerste keer dat RadboudCSW een cursus Mindfulness aanbiedt, speciaal gericht op psychologen. Kunt u iets vertellen over hoe het idee voor deze cursus ontstaan is?

De Terugblik: Omdenken in de gz-startweek

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: de startweek van de gz-opleiding. 
Foto's: SABRINA DUITS

Medewerkers Pluryn zijn échte eHelden!

Op 4 september sloot een groep medewerkers van Pluryn de cursus 'eHeld: zelf eenvoudig blended-care toepassen' met succes af. Cursist Jan Willem: "Ik kijk nu minder naar het gedoe, en meer naar de mogelijkheden."

Leden BIG-brede examencommissie benoemd

Op 8 september kwam de BIG-brede en nieuwe examencommissie voor de allereerste keer bij elkaar. Waarom deze nieuwe examencommissie? En wie zijn de vijf enthousiaste leden van deze commissie? Lees mee!

RadboudCSW Innovatiefonds: Mindfulness tegen chronische depressie

RadboudCSW stelde dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn drie winnaars gekozen. Mira Cladder-Micus is een van de prijswinnaars. 

Wat is postacademisch opleiden eigenlijk? Start van een jaar lang toekomstdenken

RadboudCSW-directeur Monic Schijvenaars opent studiejaar 2017-2018: een jaar waarin we het debat aangaan over de betekenis en de toekomst van het postacademisch opleiden. 

Door: MONIC SCHIJVENAARS

Visitatiepanel over KP SPON: 'Onder de indruk'

Het gaat goed met RadboudCSW’s opleiding tot Klinisch Psycholoog. De extra inventarisatie voor KP-opleidingsplaatsen heeft maar liefst 15 extra opleidingsplaatsen opgeleverd, dit bovenop de al 28 plaatsen die voor 1 maart 2017 waren aangemeld door praktijkopleidingsinstellingen in onze regio. En om de feestvreugde compleet te maken: onlangs deelde de proefvisitatiecommissie mooie complimenten uit aan de opleiding. Lees mee!

Studente Meghan: ‘Ik wil later Schoolpsycholoog worden!’

RadboudCSW helpt studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen graag om de verre toekomst heel dichtbij te maken. Meghan Detrick, student Psychologie aan de Radboud Universiteit, is enthousiast over haar opleiding, maar weet nog niet wat ze later wil worden. José van Alst, medewerker bij Onderwijsinstituut Psychologie en Kunstmatige Intelligentie, koppelde de studente aan RadboudCSW Schoolpsycholoog-in-opleiding Dennis Driessen voor een goed gesprek.  
 
Door: Yara Houtenbrink & Annemarie Glorie 

Pagina's