Nieuws

Visitatiepanel over KP SPON: 'Onder de indruk'

Het gaat goed met RadboudCSW’s opleiding tot Klinisch Psycholoog. De extra inventarisatie voor KP-opleidingsplaatsen heeft maar liefst 15 extra opleidingsplaatsen opgeleverd, dit bovenop de al 28 plaatsen die voor 1 maart 2017 waren aangemeld door praktijkopleidingsinstellingen in onze regio. En om de feestvreugde compleet te maken: onlangs deelde de proefvisitatiecommissie mooie complimenten uit aan de opleiding. Lees mee!

Studente Meghan: ‘Ik wil later Schoolpsycholoog worden!’

RadboudCSW helpt studenten van de Faculteit Sociale Wetenschappen graag om de verre toekomst heel dichtbij te maken. Meghan Detrick, student Psychologie aan de Radboud Universiteit, is enthousiast over haar opleiding, maar weet nog niet wat ze later wil worden. José van Alst, medewerker bij Onderwijsinstituut Psychologie en Kunstmatige Intelligentie, koppelde de studente aan RadboudCSW Schoolpsycholoog-in-opleiding Dennis Driessen voor een goed gesprek.  
 
Door: Yara Houtenbrink & Annemarie Glorie 

Terugkomdag ECHA: voor alumni én huidige cursisten

Op 1 november is de ECHA-terugkomdag: een congres dat dit keer zal plaatsvinden in Van der Valk in Nijmegen-Lent. Hoogleraar Onderwijskunde Christian Fisher en filosoof en docente Femke Takes zullen een lezing verzorgen. Daarnaast is er genoeg ruimte om te netwerken. Tijdens ronde-tafelgesprekken en posterpresentaties gaan deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende thema's rond hoogbegaafdheid. 

De Terugblik: proosten op de nieuwe gz-opleiding

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: tijdens 'Het Diner' in Huize Heyendaal werd er geproost op de nieuwe gz-opleiding. 
 

Matthijs van Leeuwen: 'Als organisatie moet je de burger of medewerker leren begrijpen'

Op een Nederlandse zomerochtend, in de Nijmeegse lunchbar De Wit Wasserij, ontmoet blogster Nikki de Nies gedragsveranderingsdeskundige dr. Matthijs van Leeuwen. Bij een kop koffie bespreken zij de nieuwste aanwinst van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen: de postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, die op 17 november van dit jaar gaat starten.

RCSW Innovatiefonds: De winnaars zijn bekend!

RadboudCSW stelde dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn drie winnaars gekozen. Zij stellen zich graag voor! 

Innovatie stimuleren

#Klasvan2017: hoe ziet het werkveld van een piog eruit?

Inmiddels zijn de eerste piogs van de vernieuwde gz-opleiding  bijna toe aan een welverdiende zomervakantie. Giullitta Anthony heeft een arbeidsleeroverenkomst, en maakte vlog #3 over hoe haar werkzaamheden als piog er uitzien. 

Jelle Guldenaar: frisse blik voor nieuwe gz-opleiding

Sinds afgelopen maand is onderwijskundige Jelle Guldenaar de coördinator van de onlangs vernieuwde gz-opleiding. In deze nieuwsbrief stelt hij zich kort voor. 

Pitchpodium op Donders ontmoet Onderwijs 2017 toont onderwijs van de toekomst

Op woensdag 27 september presenteren internationale topwetenschappers de laatste wetenschappelijke inzichten aan docenten, onderwijskundigen en schoolbestuurders uit het hele land. Op onderwijscongres Donders ontmoet Onderwijs 2017 presenteren zij in ‘science pitches’ hoe kinderen het beste geholpen kunnen worden om aandachtig hun leerzame leven te verrijken. 

Pagina's