Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

In de media | Mary Janssen-van Raay in Lef Magazine

Mary Janssen van Raay is naast verslavingsarts KNMG, hoofdopleider aan de Master in Addiction Medicine. Haar verantwoordelijkheid is het draaiende houden én verbeteren van de studie. In Lef Magazine kwam ze uitgebreid aan het woord in het deskundigeninterview. 'De dokters van vroeger deden een 'detoxje' en schreven methadon voor, zonder verder enige interesse. Wij gaan veel verder dan alleen maar harm reduction.'

Internationale training tot hoogbegaafdheidspecialist: Live op Facebook

RadboudCSW start eind augustus met de allereerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist! Nieuwsgierig? Op onze facebook pagina vind je de videoregistratie van het eerste RITHA info event dat wereldwijd live te volgen was via Facebook live streaming.

RadboudCSW Innovatiefonds 2018: De winnaars zijn bekend!

Ook dit jaar stelt RadboudCSW 40.000 euro beschikbaar voor innovatieve ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld. De aanvragen zijn beoordeeld en er zijn twee winnaars gekozen. Zij stellen zich graag voor! 

Innovatie stimuleren

Donders ontmoet Onderwijs 2018 | Dagvoorzitter prof. dr. Harold Bekkering

Hoe sla je, als onderwijsprofessional, de brug tussen onderwijs en maatschappij in een steeds sneller veranderende wereld? Op Donders Ontmoet Onderwijs 2018 bieden toonaangevende wetenschappers handvatten om mee te groeien met innovatie in de klas. Het onderwijscongres wordt georganiseerd door Radboud Centrum Sociale Wetenschappen in samenwerking met de onderwijsexperts van de CED-Groep, en vindt plaats op woensdag 26 september a.s. in Congrescentrum Figi te Zeist. Dagvoorzitter Harold Bekkering geeft alvast een voorproefje.

 

‘Met het idee dat “wij” hier alles weten, houd je het niet meer vol’ | Opleidingsmanager AMID Bernadette van Dijck

Met het twintig jarig lustrum in het vooruitzicht blikt opleidingsmanager van de Advanced Master in International Development (AMID) Bernadette van Dijck terug op het post-masterprogramma waarin kritische reflectie op internationale samenwerking centraal staat. De wereld is complexer geworden, het veld drastisch veranderd en er is controverse over macht. Maar AMID blijkt nog steeds steady as a rock. Van Dijck: ‘AMID’s zijn "keien". Zij zijn de leiders van de toekomst.’

Niet niksen maar mixen: Ondersteuning op maat via docentenportal

‘RadboudCSW docenten hebben behoefte aan ondersteuning bij het interactief lesgeven, het inzetten van online tools en het optimaal gebruik van de elektronische leeromgeving. En docenten hebben zowel behoefte aan ondersteuning bij het opdoen van nieuwe kennis als bij de oefening en toepassing hiervan’. Dat is wat wij leerden van de onderzoeksresultaten van HAN studente Elisa Baardemans, die afgelopen jaar haar afstudeeronderzoek bij ons deed. Ook leerden we uit haar onderzoek dat het varieert waarin en hoe docenten ondersteuning wensen.

Kinderen met ADHD of autisme in je klas doe je er niet even bij: maak de schoolpsycholoog verplicht

‘Voor passend onderwijs zijn stevige bijscholingstrajecten nodig. Een kind met ADHD doe je er niet even bij’, schrijft ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont in een schitterend betoog. Het is een pleidooi voor het profileren en beschikbaarheid van de schoolpsycholoog voor kinderen, leerkrachten en scholen. Dit artikel verscheen op 28 mei in De Volkskrant. 

Interactiewijzer uitgelegd: Een gesprek met docent Rob Verstegen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Interactiewijzer werd geïntroduceerd in het werkveld. Interactiewijzer is ontwikkeld door Rob Verstegen en Henny Lodewijks, beiden klinisch psycholoog- psychotherapeut en met ruime ervaring in (speciaal) onderwijs, GGZ en jeugdhulp. Nu, 25 jaar later blikt Rob Verstegen, docent bij het RadboudCSW, terug. En geeft antwoord op de vraag: Interactiewijzer: wat is dat nou eigenlijk?
 

Nieuwe leden adviesraad RadboudCSW

Er zijn 2 nieuwe leden die in juni 2018 toegetreden zijn tot de adviesraad. Het gaat om prof. Moniek Buijzen (Leeropdracht: Communicatiewetenschap, in het bijzonder strategische en persuasieve communicatie) en om drs. Yolande Ulenaers (bestuurder van de Scholengroep Rijk van Nijmegen, een bestuurlijk samenwerkingsverband van een aantal scholen voor voortgezet onderwijs in Nijmegen en omgeving). De andere twee leden van de adviesraad zijn drs. Don Olthof en prof.dr. Pieter Medendorp.

 

Pagina's