Nieuws

Lang leve de ECHA-opleiding!

Om te vieren dat de European Council of High Ability sinds een jaar achter de blauwe klapdeuren van het RadboudCSW te vinden is, ging RadboudCSW-blogster Nikki de Nies met een muffin en één verjaardagskaarsje langs om meer over deze opleiding te weten te komen.

Decaan FSW Daniël Wigboldus nieuwe voorzitter van college van bestuur

Sociaal Psycholoog en decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen Daniël Wigboldus start op 1 mei 2017 als voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit. Dat heeft het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit onlangs bekend gemaakt. Wigboldus: ‘Het is een grote eer om vanuit deze positie bij te mogen dragen aan de toekomst van de Radboud Universiteit. Ik kijk uit naar de samenwerking met iedereen die deze organisatie zo bijzonder maakt.’ 

Cursist en docent winnen posterprijs op Jaarcongres KP & KNP

Ella Lobregt, docente in de gz-opleiding en gios kp2014 won afgelopen maand de eerste prijs voor haar congresposter op het negende Jaarcongres Klinisch Psycholoog & Klinisch Neuropsycholoog, dat op vrijdag 21 april j.l. plaatsvond in Utrecht. RadboudCSW-cursist Jeanine Oostendorp (kp2014) ging er met de derde prijs vandoor. 

RadboudCSW-docenten krijgen bijzondere zonMW subsidie voor GHB onderzoek

Hoofddocenten Harmen Beurmanjer en Boukje Dijkstra hebben een bijzondere ZonMW subsidie gekregen voor de ontwikkeling van een GHB verslaving behandelrichtlijn. Beide docenten doen al verscheidene jaren onderzoek naar GHB verslaving en gaan dit geld besteden aan het structuren en toetsen van de zorg aan patiënten met GHB verslaving. 

RCSW Innovatiefonds: Is jouw idee 20.000 euro waard?

Met het RadboudCSW Innovatiefonds willen we professionals stimuleren in de uitwerking van hun ideeën over de verbinding tussen wetenschap en het werkveld op de domeinen zorg, onderwijs en een veerkrachtige samenleving. We willen hiermee een significant verschil maken voor onze post-academische opleidingspraktijk.
 

De Terugblik: Diploma-uitreiking, speeddaten en meerjarenvisie SPON

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer: afgestudeerden van de MiAM nemen hun diploma in ontvangst, Psychologie-studenten speeddaten met piogs en het voltallige SPON-bestuur kwam samen voor een Heimiddag in Huize Heyendaal. 

Diploma-uitreiking MiAM

Diploma-uitreiking MiAM (Nijmegen, 29 maart 2017)

In de Media: reisgeluk, het hoogbegaafde kind en GHB documentaire

Hoogleraar Sociale Psychologie Ap Dijksterhuis en ECHA-alumna Marlies Bijvank-de Jonge waren afgelopen maand nieuws in de nationale media. Algemeen Dagblad als onderwijstijdschriftTalent wijdden paginabreed uit over hun onderzoeksresultaten. Hoofddocent Verslaving Harmen Beurmanjer werkte aan een documentaire over GHB. 

Dominique Hubers overleden

Bedroefd heeft het RadboudCSW kennis genomen van het bericht van het veel te jong overlijden van de voormalig directeur bedrijfsvoering mevrouw drs. ir. Dominique Hubers. 

Donders ontmoet Onderwijs 2017: Volg de workshop Metacognitie

"Metacognitie is de kennis van en de controle over het eigen cognitieve functioneren van de leerling”, aldus Dr. Marcel Veenman. Tijdens het congres Donders ontmoet Onderwijs 2017, dat op 27 september in De Lindenberg in Nijmegen plaatsvindt, geeft Dr. Marcel Veenman een workshop over dit actuele onderwerp in het veranderende onderwijs. 

Pagina's