Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Nieuws

RadboudCSW presenteert eerste wereldwijde training tot hoogbegaafdheidsspecialist!

RadboudCSW International Training on High Ability: Een korte pitch van dr. Lianne Hoogeveen, de manager van het programma.

Nijcare Symposium 2018 volledig in teken van comorbiditeit bij angst en depressie!

Is het nodig om de comorbide stoornissen tegelijkertijd te behandelen? Of liever na elkaar? En waarmee dan te beginnen? Op 14 juni 2018 wordt de tweede editie van het Nijcare Symposium georganiseerd in de Lindenberg. Het thema van dit symposium is de Behandeling van Comorbiditeit bij Angst en Depressie.

Interactiewijzer: Al ruim 25 jaar een bewezen instrument!

Interactiewijzer al ruim vijfentwintig jaar een bewezen instrument bij analyse en behandeling van opvoedingsproblemen. Vanaf dit najaar volg je de cursus ‘Gedragsproblemen? Aan de slag met Interactiewijzer!’ bij het RadboudCSW. In deze cursus staat het werken met eigen casuïstiek en eigen professionele (voorkeurs-)rollen centraal.

De Terugblik: Hoogbegaafdheid en Meet the Expert waren groot succes!

De rubriek De Terugblik staat stil bij evenementen die de afgelopen maanden door het RadboudCSW zijn georganiseerd. Met dit keer een terugblik op de 2-daagse cursus Hoogbegaafdheid en de Meet the Expert sessie voor supervisoren.

Leerlingen toekomstgericht laten leren? Kom naar congres Donders ontmoet Onderwijs 2018!

Hoe sla je, als onderwijsprofessional, de brug tussen onderwijs en maatschappij in een steeds sneller veranderende wereld? Op Donders Ontmoet Onderwijs 2018 bieden toonaangevende wetenschappers dé handvatten om mee te groeien met innovatie in de klas. Het onderwijscongres wordt georganiseerd door Radboud Centrum Sociale Wetenschappen in samenwerking met de onderwijsexperts van de CED-Groep, en vindt plaats op woensdag 26 september a.s. in Congrescentrum Figi te Zeist.

De opleiding tot Orthopedagoog Generalist: voor verbinders met een visie

De Orthopedagoog Generalist (OG) is dé verbinder tussen de verschillende actoren in een opvoedingscontext. De nieuwe opleiding tot Orthopedagoog Generalist, een samenwerking van RINO Zuid en Radboud Centrum Sociale Wetenschappen, leidt professionals op die – vanuit een brede visie – optimale zorg kunnen bieden voor het individu en zijn omgeving.

Ron Scholte plaatsvervangend hoofdopleider voor de opleiding tot Orthopedagoog Generalist

Ron Scholte, bijzonder hoogleraar ‘Effectiviteit en Professionalisering van de Jeugdzorg’ aan de Radboud Universiteit en bijzonder hoogleraar bij de werkplaats Jeugd van Tranzo, is gestart als plaatsvervangend hoofdopleider voor onze opleiding Orthopedagoog Generalist. Daarnaast is Ron kwartiermaker voor de vernieuwde OG-opleiding in de regio Oost-Nederland en zal hij Paul Termaat in de loop van 2019 opvolgen als hoofdopleider.

Huisfilosoof Jan Bransen Column #4| 'Dan ga je je buiten maar vervelen!'

Door: JAN BRANSEN
Beeld: DUNCAN DE FEY

Ik wist dat ze het zou gaan zeggen.

Mijn zussen speelden op hun kamer, mijn beste vriend was op vakantie en mijn moeder was druk.

Het was zomer, maar niet al te mooi weer, niemand om mee te voetballen, alle spelletjes al lang gespeeld, alle boeken uit. De bibliotheek gesloten.

Doe mee en win: een kinderboek met wetenschappelijke inzichten over dyslexie

Een spannend kinderboek dat ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie bevat. Gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus wilde dat mogelijk maken met crowdfunding. Inmiddels is het doel, mede dankzij een donatie van het RadboudCSW, bereikt. RadboudCSW mag vijf keer een exemplaar van 'Een kroon voor een kanjer' weggeven. 

Pagina's