Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Opleiders in Mens en Maatschappij

Stem op iamYu. En help mee aan meer regie voor jongeren in jeugdzorg!

De vernieuwende jeugdzorg-app iamYu is genomineerd voor de Medische Inspirator prijs, die jaarlijks door ZonMw wordt uitgereikt aan de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt, patiëntorganisatie en onderzoekers. Tot 11 november kan iedereen stemmen en bijdragen dat jongeren zich meer gehoord voelen. Help jij ons mee de Medische Inspiratorprijs te winnen? Stem op iamYu: Jeugdzorg die gaat over jou! op www.zonmw.nl/stemnu

Let op! Klik op de tweede pagina op ‘bevestigen’ en maak je stem definitief door op de link in de mail te klikken! Verschijnt deze niet in je inbox? Check dan je ongewenste e-mail. 

iamYu geeft jongeren stem

Meer dan de helft van de jongeren in jeugdzorg is ontevreden over hun inspraak in de behandeling. Een (mobiel) hulpmiddel om dit te veranderen, ontbreekt nu. iamYu geeft jongeren een stem om te zeggen wat zij belangrijk vinden in hun behandeling. Het geeft ze meer inspraak, inzicht én eigenaarschap. Ook ondersteunt de app professionals om het contact én de zorg nog beter af te stemmen op de individuele jongere. iamYu helpt in drie stappen met: 1. Meten wat jongeren zélf belangrijk vinden; 2. Veranderingen begrijpen; 3. Uitkomsten voorspellen. Jongeren gebruiken de app altijd samen met een begeleider of behandelaar: “Met iamYu werk je samen aan jeugdzorg die gaat over jou!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerking tussen RU en praktijk

Ontstaan vanuit Inside-Out Academische Werkplaats Jeugd, is iamYu een samenwerking tussen Pluryn, Radboud Universiteit, Praktikon, Seedmobi, Zorgeblang Inclusief en het JongerenNetwerk. Het projectteam bestaat naast onderzoekers en app-ontwikkelaars, uit ervaringsdeskundige jongerenadviseurs en zorgprofessionals. Zij denken het gehele traject mee om zo aan te sluiten bij de wensen van de uiteindelijke gebruikers van de app. Momenteel is iamYu in de ontwikkelfase. Met de Medische Inspirator prijs wordt de app samen met jongeren getest en onderzocht en wordt een behandelgids ontwikkeld voor toepassing in de praktijk.  

Kijk voor meer informatie ook op www.iamyu.nl